Ариан Адеми е национал по футбол на Република Северна Македония, основен футболист и капитан на Динамо (Загреб), който снощи имаше важна роля в спирането на атаките на Лудогорец. Хърватите спечелиха с 2:1 като гости в Разград в първата среща от третия квалификационен кръг в Шампионската лига, но поведението на двата отбора оставя срещата с отворен реванш.

"От резултата трябва да сме доволни, а от играта все още имаме много да надграждаме. Лудогорец създаде много положения, въпреки че имам впечатлението, че ако бяхме вкарали за 3:0, щеше да бъде много по-лесно за нас до края на мача.

"Лудогорец е много качествен отбор, с много технични футболисти, които създадоха много положения. За щастие се защитавахме добре и идваме на Максимир с предимство. Но това не означава нищо, защото със сигурност трябва да спечелим, ако искаме да минем напред, каза капитанът на Динамо пред хърватското радио.

LAP.bg
27 снимки

Но въпреки опасния съперник, Адеми вярва в достигането на плейофите.

"Те са опасен интернационален отбор с основни футболисти бразилци, които имат всичко. Технически са много качествени и могат да накажат всеки един, в това число и нашия отбор. Но ние ще се подготвим за втория мач и бъдете сигурни, че ще сме по-добри. Вярвам в класирането ни напред, допълни още номер 5 от Динамо (Загреб).

Респектиран е и защитникът Дино Перич, който имаше шанса да вкара първия гол. Те са сериозен отбор и го показаха. Аз влязох малко по-зле в мача. Тези две грешки изнервиха целия отбор, защото всичко тръгва от спокойствието в защита, а в Разград го нямахме. Но накрая най-важното нещо е победата. Когато влезем неуверени, без значение, че поведохме, просто трябва да издържим. И издържахме. Имаме обаче реванш на "Максимир", така че нищо не е приключило, смята Перич.

"Радвам се, че вкарах, а още повече и за победата. Но също така съм доволен, че те не се възползваха от някои наши грешки. Позволихме им да създават положения повече от наши грешки, отколкото те сами си създадоха", допълва Перич.