Нападателят на Лудогорец Ихинио Марин говори след победа с 3:1 над Локомотив Горна Оряховица в 1/8-финалната фаза за Купата на България.

„Много е важен този мач за играчите, които имаме малко минути и още повече за мен, който се завръща след тежка контузия. Беше важно да изведем този двубой напред и да покажем, че се борим за всеки трофей. Младите са много добри и са тук да ни помагат. Когато са нужни тези промени е важно да се чувстват добре. Играчите от първия тим им помагаме много. Мисля, че ни помагат много“, заяви Марин.

„Все още не съм на 100% и се нуждая от още време, но започвам да се чувствам добре, както преди контузията. Беше тежка и буквално си счупих глезена. Всеки ден работя, за да си върна формата. Най-трудното е да работиш сам. Не е лесно да гледаш как отбора тренира и играе заедно. Важното е, че мина това и съм радостен, че отново съм в отбора. Много добре се чувствам. Отборът изтърпя много промени. Играх под ръководството на Генчев преди това и тимът е свикнал с него. Той добре работи и знае как да ни организира. Затова не почувствах разлика след завръщането му начело на тима. Има много добри отбори в България. ЦСКА е тимът, който ни притиска и изважда най-доброто от нас. Трябва да сме на първото място“, добави още той.

„Пиерос и аз сме добри приятели. В крайна сметка двамата сме конкуренция и се борим да спечелим титулярното си място. Заради това работя всеки ден, за да стане трудно за него. Чисто спортменско състезание“, каза испанският нападател.