Легендата на Ботев и един от най-обичаните от феновете играчи в историята на клуба - Динко Дерменджиев, е умерен оптимист преди началото на финала за Купата на България с Лудогорец. Според него, рагзрадчани са фаворити, но "жълто-черните" нямат какво да губят в този двубой.

"Вече 35-36 години са минали от последната ни Купа. Ще бъда много радостен, ако успеем да спечелим този финал. Играли сме с Лудогорец финал, който загубихме с 0:1, сега дано успеем."

"Независимо от това, че Лудогорец е хегемон в българския футбол вече 6 години и е изключително постоянен и силен отбор. Ако съумеем да спечелим срещу тях, ще бъде изключително добре за нас", заяви Дерменджиев пред DIEMA и разкри каква е рецептата за успех над този съперник.

"Можем да ги бием със спокойствие, тъй като Ботев няма какво да губи, само може да спечели, имайки предвид класата на Лудогорец. Нещата са непредсказуеми, защото това е футбол и всичко може да се случи."

"На стадиона цветът е само жълт, малко привърженици има и от Разград. Това ще е 12-ият играч на Ботев, с тази изключителна наша публика, която подкрепя отбора навсякъде", завърши Дерменджиев.