Опитният централен защитник на българския шампион Лудогорец – Козмин Моци, се готви здраво за мача на родината си Румъния срещу Швеция, който се явява евроквалификация за класиране на UEFA EURO 2020.

Северните ни съседи играят на 15-и ноември от 21,45 часа на „Арена Национал”, а три дни по-късно имат визита на Испания. Румъния се нуждае от задължителна победа над „тре крунур” в борбата си за европейското първенство, след като е трети с 14 точки, докато скандинавците заемат второто място след осем изиграни мача с 15 пункта.

„Имам големи очаквания към мача с Швеция и се надявам от все сърце да победим. Имаме добър състав и мисля, че имаме сили да ги победим. Направихме доста добър мач с Норвегия, така поне смятам. Можехме да спечелим, но изпуснахме победата в последните минути”, каза Моци пред румънските медии.

„Трябва да подходим със самочувствие към срещата с шведите. Няма от какво да се боим. Мисля, че трябва да атакуваме от първата минута. Беше видно, че играем добре, след като играхме срещу Испания и Норвегия”, акцентира Моци.

Румънският защитник не е в групата за предстоящите мачове, като колегите му от разградския тим – Драгош Григоре и Клаудиу Кешеру, са част от състава на Румъния.