Лудогорец може да има двама представители на UEFA EURO 2024. След Якуб Пьотровски, който е сигурен за селекцията на Полша, Квадво Дуа също може да си спечели място в състава на Швейцария. Нападателят дебютира за "кръстоносците" при победата с 4:0 над Естония в контрола. 

Дуа не успя да отбележи на Матвей Игонен, който беше на вратата на съперника, но селекционерът на Швейцария Мурат Якин беше доволен от него. 

"Дуа действа много добре. Той беше нашият нападател и успя да инициира няколко добри атаки или да прехвърли директно топката", сподели Якин. "В определени ситуации все още липсват финни настройки и правилни действия, но това ще се случи". 

Нападателят обаче не беше доволен от дебюта си за своята родина. "Беше трудно, защото съперникът се беше прибрал дълбоко в своята половина. Като нападател не получаваш много шансове в мач като този". 

"Повиквателната за мен дойде от нищото. През последните няколко години винаги съм постигнал добри резултати, но никога не съм получавал повиквателна. Фланелката от моя дебют ще бъде поставена в рамка, а след това на стената", сподели още Квадво Дуа. 

Макар и да бе на терена до почивката, 27-годишният бивш играч на Йънг Бойс, Ксамакс, Винтертур, Сервет, Санкт Гален и германския Нюрнберг е убедил в качествата си и селекционерът Мурат Якин гарантирано ще го включи в състава си за Евро 2024, смята авторитетният вестник „Блик”. До петък швейцарците трябва да останат с един по-малко, като всички прогнози сочат, че това няма да е Дуа.

Швейцария е в група А на UEFA EURO 2024. Съперници на "кръстоносците" са домакините от Германия, Унгария и Шотландия.