Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков   изрази мнение, че разградчани продължават да са най-добрият тим в България. Халфът бе гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, където заяви, че уважава основните конкуренти на „орлите“ Левски и ЦСКА, но  седемкратните шампиони продължават да стоят по-високо.

Дяков афишира високите амбиции на „зелените“, като заяви, че се борят за титлата и купата, които се надяват през май 2019-а година да са във витрината им.   

„Полусезонът засега е добър, първи сме в класирането продължаваме за Купата. В евротурнирите не се представихме, както трябва. В групите на Лига Европа не играем по най-добрия начин. Като цяло обаче добра година за Лудогорец, след като играем евротурнири и сме първи в таблицата“, започна Дяков.

„Първо място и сме фаворит за титлата. С оглед на играчите ни и организацията в клуба е нормално. Уважение и респект към Левски и ЦСКА, но мисля, че още сме най-добрият тим в България“, добави Дяков.  

„Очакванията към Лудогорец са много високи и това сме го направили ние, но понякога не се получават нещата. Колкото и да искахме, понякога не става. Някъде те не си изиграхме картите добре. Например в мача с Мол Види се сещам не показахме нашата игра, нямахме и късмет. В групите на Лига Европа може би малко подценихме отборите, а те не са слаби. Не съм сигурен, че подценяване е точната дума, но да, да погледнем една идея по високомерно към Цюрих и Ларнака, а в Европа всяко леко подценяване играе роля“, анализира представянето на шампионите в тазгодишното издание на евротурнирите Дяков.

Върнат на престоя на Пауло Аутуори начело на тима, халфът обясни:

„Аз мога да говоря за работата на Аутуори с футболистите. Това е треньор, с който всеки играчи иска да работи, коректен е, честен е, справедлив е. Не дели играчите. Всички за него за едно. Който каквото покаже на тренировки и в мачове всичко се вижда, няма нищо скрито, всичко се казва пред отбора. Само хубави неща за този треньор, аз лично много научих от него. Хубаво бе да остане, за да видим как мисли голям треньор от Латиснак Америка. Той пожела да си тръгне доколкото знам, не мога да коментирам. Имаме български треньор с добри качества (бел. ред. – Антони Здравков)“.

„Сегашният ни треньор се опитва да продължи линията на Аутуори, но всеки си има своите специфики. Общо взето няма коренна промяна. И стилът, и тренировките са в линията на Аутуори“.

„Със сигурност нов треньор веднага не може да вникне в състава. Херо бе дълго време тук, познаваше играчите, знаеше качествата им. И за Херо и екипа му мога да кажа само добри думи. Трябва да му благодарим и той остави следата си в клуба“.

„Смятам че засега нивото на Лудогорец е добро, не казвам отлично. Държим добро ниво. През зимната пауза трябва да се подготвим, защото ни чака труден пролетен дял. Новите ще се аклиматизират, имат качества. Лудогорец има много качествени играчи, трудно е някой нов да пробие от раз, освен ако не е с извън земни качества. Това става постепенно. Виждам, че новите се трудят много“.

„Лудогорец се бори във всеки турнир, имаме още един мач в Лига Европа и искаме победа. Цел номер едно за нас е Шампионската лига. Ще се борим и за Купата, и за титлата. Надявам се през май и двете са в нашата витрина“, добави Дяков.

Дяков: Отиваме да бием ЦСКА, фен съм на БГ играчите им