Ръководството на Астра очаква офертата на Лудогорец за вратаря Пламен Илиев, заяви президентът на румънския елитен футболен клуб Дани Коман за местното издание "Газета Спортурилор". Според информации от вчера българският национал Илиев е постигнал договорка за личните си условия с разградчани.

Бившият играч на Левски има контракт с тима от Гюргево за още шест месеца, така че Лудогорец ще трябва да заплати трансферна сума, ако иска да го привлече през януари. Желанието на стража е да напусне, а Коман заяви, че е готов да го продаде, но при подходящщо предложение.

"Илиев е национален вратар и е нормално да иска по-добри условия. Очакваме от Лудогорец да се свръжат с нас и да дискутираме въпроса. Той трябва да започне зимна подготовка с нас на 7 януари", коментира президентът на Астра.

"Готови сме да преговаряме, не можем да го задържим, ако той има по-добро предложение. Илиев имаше контузия, но вече е напълно възстановен. В негото отсъствие Давид Лазар се справи отлично и ни помогна да спечелим доста точки", допълни той.

В следващитге дни ще стане ясно дали Илиев ще остане в Румъния до лятото, или ще напусне още този месец. Интерес към него проявяваха Футболен клуб Стяуа Букурещ и Динамо Букурещ. /БТА