Новият главен консултант в лагера на ЦСКА Люпко Петрович анализира дербито с Лудогорец от 18-ия кръг, което на практика беше първият мач след назначението му в клуба. Той обяви, че резултатът е логичен, а разградчани вече не са това страшилище в българския футбол, както беше преди няколко години.

"Не мога да кажа, че някой отбор имаше много положения. И единият, и другият отбор можеше да спечели, и да загуби. Беше дерби, а в едно дерби побеждава този, който има повече желание. Играчите тичаха, бориха се, дадоха всичко от себе си. Познавам много добре Лудогорец, но в това дерби трябва да има повече заряд. Играчите на ЦСКА все пак успяха да изравнят и да не загубят."

"Мисля, че Лудогорец, ако му извадим Марселиньо и бързия играч отдясно, всички останали са като в другите отбори. Те вече не са толкова страшен отбор, както беше преди 1-2-3 години по-назад. Кирил Десподов е добър футболист и е сигурно, че вероятно ще се продаде добре навън. Това е добре", заяви Петрович пред DIEMA SPORT. Той разкри как ще помага на отбора.

"Всичко е възможно, с каквото мога, ще помогна на ЦСКА. Моята задача в бъдеще е това. Как ще го направя, ще видите. Не, нямам апетити към треньорското място. Имам голям опит, работил съм на четири континента, в 20 страни, искам да предам своето знание, а имам много от него. Искам да помогна и да тръгне ЦСКА нагоре", сподели Петрович, след което коментира нападките от Георги Иванов-Гонзо.

"Няма какво да кажа, Гонзо е добър мой приятел, мой футболист. Той избяга от Левски, молих го да остане. Работих колкото мога, всички ме притискаха. Бях на първо място, когато си тръгнах. Да ме искаха много, нямаше да си тръгна", добави сърбинът и накрая коментира Нестор Ел Маестро, когото би трябвало да консултира.

"Ел Маестро е талантлив треньор, мисля, че работи много добре. Знам, че не е спечелил нито един от големите мачове, но няма сега да говоря по този въпрос. Ще видим какво ще се случи. Футболът е най-интересният спорт на света и всичко възможно може да се случи", завърши Петрович.