Вратарят на Лудогорец Ренан дос Сантос направи страхотен жест към квартала в Рио де Жанейро, където е израснал. Бразилецът използва паузата в първенството на Първа лига, за да посети родното си място и да подпомогне социалния проект на своя баща.

29-годишният футболист израства именно в Чакриня и откакто пробива в мъжкия футбол се ангажира постоянно с дейности в полза на местните жители. Затова той организира мач и поигра с местните момчета.

„Опитвам се помагам макар и с малко”, заяви той. „Баща ми винаги е бил много отдаден на проекта. Аз опитвам да вървя по неговите стъпки. Това е една възможност да вършим добро и да използвам футбола, който ми е дал толкова много. Искам да помогна на другите момчета, като им попреча да направят лош избор.”

Всяка година Ренан дарява футболни топки и спортна екипировка на местните хлапета. Тази година отборът, който се състои от ученици и участници в проекта, ще участва в турнира за Купата на фавелите. „Това е сензационно, изпълва ме с гордост. Всеки, който има желание, може да помогне или да ги подкрепя”, допълни Ренан, който брани цветовете на Ботафого в периода 2008-2015.