Елитните френски медии побързаха да потвърдят, че футболистът на Гинган Джордан Икоко се е договорил с българския шампион Лудогорец. „L’Equipe” потвърждава, че преговори между разградчани и вече изпадналия от френската Лига 1 клуб е имало и през зимата, но тогава Икоко е предпочел да остане във Франция.

Припомняме по-рано, че по информация на GONG.BG осемкратният шампион на България оформи трансфера на стрелеца на Ашдод Дан Битон.

Шест месеца по-късно 25-годишният десен бек на Гинган се е съгласил на предложението от „орлите” и по всяка вероятност през новия сезон ще заиграе на „Лудогорец Арена”. Френското издание твърди, че шефовете в Разград са предложили тригодишен договор на конгоанския бранител.

Твърденията са, че Гинган ще спечели около един милион евро (включително ще има и бонуси), а това би било първо излизане за Икоко от Франция, където е играл за ПСЖ, Ланс, Льо Авър и Гинган. Иначе футболистът е играл за всички юношески формации на Франция, но в крайна сметка взима решение да дебютира за ДР Конго на 5-и юли 2017-а година. Оттогава досега той има седем мача с националния отбор на страната си.

През този сезон Икоко има изиграни 20 мача за бретанския клуб, който достигна до финала за Купата на Лигата във Франция, но за тяхно съжаление Страсбург триумфира след дузпи. Иначе Гинган догодина ще се подвизава във второто ниво на френския футбол, след като през тази кампания изпадна, завършвайки последен, 20-и, на девет точки зад "спасителния бряг".

Джордан Икоко

източник: Gulliver/GettyImages