Редица големи отбори са имали своите хегемонии във вътрешните първенства и са писали златни страници в историята си. Но има един отбор, който и в момента е на първо място в световната футболна история, що се отнася до хегемония във вътрешното си първенство. 

Отборът на ФК Тафеа от малката островна държавица в Тихия океан - Вануату, може да се похвали с това, че е печелил най-много поредни пъти титлата във вътрешния си шампионат, съотносимо с целия свят. Тимът е триумфирал с 15 поредни титли между 1994 и 2009 г. 

И досега никой не може да достигне храбрите вануатовци, независимо с колко силен състав разполага. Рекордьорите в Европа са Линкълн Ред Импс от Гибралтар и Сконто от Латвия, които са триумфирали по 14 пъти поред в шампионатите си. След това се подрежда БАТЕ Борисов със своите 13 поредни трофея в Беларус. 

В момента има отбори, които могат да мечтаят за това постижение на ФК Тафеа. Селтик и Ювентус тази година ще спечелят осмата си поредна титла, съответно на Шотландия и Италия. Лудогорец също може да триумфира с осма поредна титла на България, а Байерн се бори за седми пореден трофей в Бундеслигата.