Лудогорец се изправя срещу литовския Судува в реванша от плейофите за влизане в групите на Лига Европа тази вечер. “Орлите” имат аванс от 2 гола след първия двубой в Разград и вече са с единия крак в груповата фаза на турнира. Въпреки това на официалната пресконференция в сряда наставникът на разградчани Димитър Димитров-Херо предпупреди играчите си, че трябва да бъдат изключително концентрирани, тъй като резултатът е коварен и обрат не е изключен. Двубоят в град Мариямполе е от 20:30 часа българско време и ще бъде излъчен на живо по DIEMA SPORT и GONG PLAY. Също така сблъсъкът можете да проследите и минута по минута в сайта Gong.bg.

Дъжд и вятър на тренировката на Лудогорец

Старши треньорът на “орлите” няма да може да разчита на наказаните Марселиньо и Козмин Моци, които в сряда също отпътуваха с отбора за Литва. Добрата новина е, че всички останали футболисти са на линия за реванша тази вечер. Херо обаче разкри, че тимът му има нужда от няколко класни нови попълнения, които да запълнят дупките след напускането на Джонатан Кафу и Хосе Паломино. Димитров допълни, че въпреки малкото оставащо време до края на трансферния прозорец, прибързани решения няма да бъдат взимани.

Херо: Резултатът е коварен, трябва да внимаваме срещу Судува

В щаба на Судува могат да се похвалят с добри новини. В отбора се завръщат трима от основните играчи, сред които и звездата Каролис Лаукеземис, който вече е напълно възстановен от контузията си. На линия за двубоя са още Гиебриус Матулевисиус и Сергей Амирзиан.

Лудогорец е смятан за абсолютният фаворит в срещата, въпреки че няма победа като гост в Европа от повече от година. За последно разградчани успяха да се наложат с 4:2 след продължения над Цървена звезда при визитата си в Белград на 2 август 2016 година. Преди това “орлите” записаха победа с 3:0 срещу Младост Подгорица.

Капитанът на Судува: Вярвам, че ще успеем да отстраним Лудогорец

Ако успеят да се класират в груповата фаза на ЛЕ, разградчани най-после ще мога да приемат мачове от европейските клубни турнири на “Лудогорец арена”. Преди няколко дни от УЕФА дадоха зелена светлина на "орлите" да домакинстват в Разград, а не на Националния стадион “Васил Левски”, както досега.