Бившият национал Мартин Петров остави голяма следа в историята на Сервет - утрешния съперник на Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите. Крилото игра за швейцарците в периода 1998 - 2001 г., но в отбора още си спомнят за него. За предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT Мартин Петров сподели своите очаквания за предстоящия сблъсък, както и най-хубавите си спомени от престоя в Сервет.
 
"Като се върна 25 години назад, веднага се сещам за трудното ми начало в Сервет. Пристигнах в Швейцария сам и без да знам езика. Когато обаче имаш цели, успяваш. Тогава получих и голяма подкрепа от клуба. Не вкарвах в началото, но всички застанаха зад мен. Бях щастлив, че им се отблагодарих в последната среща с Лозана - бихме с 5:2, а аз вкарах два гола и дадох два голови паса. Беше много сладко, защото с този мач спечелихме титлата. 
 
"В началото на декември бях в Женева по покана на Сервет. Имаше много емоции, показаха ми голямо уважение. Това ме накара да се чувствам страшно горд от това, което съм постигнал. Видях, че не са ме забравили и беше много приятно".
 
"Следя всеки отбор, в който съм играл, и Сервет не прави изключение. За съжаление клубът трябваше да пермине през този катаклизъм, но с усърдна работа се върна там, където му е мястото - пак се бори за титлата. Сега направи пробив в евротурнирите, което е един бонус за тях. Знаят, че не са отбор, който може да постигне нещо велико и това им помага да играят освободено".
 
"Не съм гледал много мачове на Сервет, можи само един-два. Сигурен съм обаче, че ще стане здрав и завързан двубой. Сервет имат малко предимство, защото вече минаха 2-3 кръга  от тяхното първенство. Надявам се на хубав мач с повече голове. 
 
Лудогорец има стойностен отбор с много качествени футболисти. Имат бързи и остри играчи по крилата. Иска ми се да постигат успехите с повече български момчета. Искрено им желая успех. Получих покана и от двата отбора да гледам на живо мачовете, но за съжаление ангажиментите ми не го позволяват".