Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци представи новото попълнение на тима Дорин Ротариу. Румънският халф подписа с шампионите в сряда, като в четвъртък пристигна в лагера на отбора в Австрия.

"Добре дошъл, Дорин. Вярвам, че бързо ще се адаптираш в нашия отбор и ще помогнеш за постигането на целите ни в първенството и евротурнирите", обърна се Моци към сънародника си. 

Дорин Ротариу

източник: Лудогорец

"Щастлив съм, че правя такъв трансфер. Идвам в отбор с шампионски манталитет, който играе на високо ниво. Вярвам, че ще помогна за поредните успехи на Лудогорец", бе първият коментар на Дорин Ротариу, който запоследно игра в казахстанския Астана. Смятам, че съм най-силен като десен халф, но мога да играя и като нападател или зад нападателя. Вече разговарях с треньора Валдас Дамбраускас. Надявам се бързо да вляза във форма и да съм на разположение", допълни Ротариу.

В четвъртък вечерта румънският халф направи първа тренировка с отбора в базата в Бад Харинг. Той може да вземе участие в някои от следващите контроли на отбора в Австрия. На 19 юни Лудогорец играе с Клуж, а след това са двубоите с Ференцварош и ЛАСК.

Дорин Ротариу

източник: Лудогорец