Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори за новото попълнение Ихинио Марин. Чешкият специалист засипа с похвали нападателя. Той говори и за ситуацията в клуба, и предстоящия мач със Славия.

51 снимки

„Избрахме Ихинио, защото смятаме, че качествата, които има ще ни подобрят във фаза атака. Изгледахме много мачове, които изигра в Испания, и неговият стил на игра ни хареса. Сигурен съм, че ще направи така, че да сме по-силни във фаза атака. Достатъчно е това, че идва от Испания. Този футбол ми харесва много. Раздвижен играч, който умее да влиза в комбинации, и е ефективен в атака. Всеки отбор иска да има такъв играч“, заяви Върба.

„Въпросът е да има интерес към наши играчи и ще обмислим офертите. Продължаваме да търсим футболисти, защото заради коронавируса трансферния прозорец се удължи. Много зависи и от това какво ще направим в европейските турнири. Ако продължим напред със сигурност ще привлечем още нови. Клубът прави всичко по силите си, за да уреди документите на Марин. Надяваме се Ихинио да е на разположение в близките дни“, добави още той.

„Това, че не се харесва тази ситуация на ръководството и феновете го разбирам, защото Лудогорец е свикнал да печели постоянно мачове. Но трябва да разберем, че клубът влиза във фаза на промени. Плюс това коронавирусът нанесе проблеми във всяко естество. Правим трансфери и идват нови играчи. Когато бъдем окомплектовани и всичките футболисти да са здрави, всичко ще си дойде на мястото“, каза чешкият специалист.

„Срещу Славия, в тази нервна обстановка ни чака мач, в който ако не победим, няма да е добре“, каза Върба.

„След тренировката вчера Талеб Тауата имаше проблеми. Но освен дългосрочно контузените Вандерсон и Пламен Илиев, нямаме други с травми. Последните ни резултати не са това, което трябва да бъдат. Имаме проблеми във фаза атака. Ако има напрежение в съблекалнята, трябва да попитате тези, които са ви го казали. Поговорихме си, но напрежение няма.

Следващите два мача са много важни за нас и ако не ги спечелим, ще е много лошо. Знаете как е във футбола и всичко може да се случи. Играчите са под карантина и минават редица тестове. Кешеру и Жоржиньо минават тестове и ако всичко е наред се надяваме, колкото се може по-бързо да се присъединят към нас“, добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.