Вратарят на Лудогорец – Серджио Падт, даде специално интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което говори за моментното състояние на отбора, амбициите за титлата, за работата на треньора Георги Дерменджев, както и за своето бъдеще. 33-годишният страж се върна и към времето, когато защитаваше екипа на Грьонинген в родината, с който спечели Купата на Нидерландия.


„Чувството е много добро. Всеки е в добро настроение, но най-важното е да запазим това ниво и да успеем да завършим сезона по добър начин. Трябва да го покажем и в следващите двубои. Не става дума само за подготовката през зимната пауза, защото и преди това записахме добра серия. След пристигането на Георги Дерменджиев нещата са различни, независимо от поражението срещу Славия с 2:3 у дома. До голяма степен работата му е много важна“.

„На първо място иска да кажа, че не следя всичко, което се пише по медиите, защото и българският език не ми е толкава силен. Мислим за всеки двубой, като такъв, който е единственият към момента за нас. Знаем, че с всяка една среща можем да се доближим до титлата. Естествено, това е целта ни, но трябва да се борим за трите точки във всеки един двубой. Всеки наставник има своите качества, но връзката между него (Георги Дерменджиев), клуба и целият щаб е много важна. Естествено, когато печелим поредни двубои, това помага много на отбора да бъде едно цяло“.

startphoto.bg
65 снимки

„Всеки един двубой е съвсем различен. Няма еднакво препятствие пред нас, няма еднакви отбори. Опитваме се да намерим слабите страни на съперниците и всеки отбор има такива, както и ние. Но работата на треньора е да намери тази информация и да ни я представи по най-добрия начин“.

„Три пъти играхме срещу тях (ЦСКА 1948). Познаваме много добре съперника. Готови сме и просто трябва да го покажем в утрешния ден“, каза Падт, който се върна и към момента със спечелената Купа на Нидерландия преди почти десет години.

„Това беше страхотно преживяване за мен, защото отборът никога не беше трофеят от тази надпревара в историята си. Спечелихме полуфинала и шест седмици по-късно трябваше да играем финал. Но всички в страната и в медиите не говореха за това, което ни предстои в следващите двубои, а единствено за финала. В града също бе подобно усещането, всички бяха насочили поглед към този финал- Това беше страхотно не само за мен, а за всички в отбора“.

Снимки: LAP.bg
91 снимки

„Започнах този сезон не най-доброто си ниво, имах и физически проблеми. Беше трудно да тренирам и да играя с отбора. Във всеки един двубой знам какво да направя, за да извлека най-доброто от себе си. Погрижих се за проблемите си, за болките в рамото, борих се за мястото си в отбора и мисля, че го сграбчих. Не е само моя заслугата за добрата статистика, защото имаме много добри защитници. Започваме обаче да се защитаваме от атакуващите състезатели. Мисля, че се представяме добре в тази фаза през този сезон, но цялостният успех не е само мой. В началото в Лудогорец, когато дойдох от Грьонинген, ситуация бе различна. Трябва да се адаптираш, защото виждаш, че отборът наистина е доминиращ и по-често е фаворит срещу съперниците си, докато в Нидерландия не е така. Но трябва да си добре подготвен за всеки едни двубой, да се фокусираш от първата минута, да следиш токата във всеки един момент и да говориш със съотборниците си“, заяви Падт.

Цялото интервю със Серджио Падт може да видите в прикаченото видео.