В другия мач от група А на Лига Европа, в която се подвизава родният първенец Лудогорец, швейцарският Цюрих успя да стартира победно при гостуването си в Кипър срещу АЕК Ларнака. Голът на Бенямин Кололи се оказа достатъчен за „градския клуб” да победи с 1:0 преди домакинството срещу разградчани в началото на следващия месец.

Мачът на „НЕО Джи Ес Пи Стейдиъм” в Никозия определено не беше най-вълнуващият откъм голови положения. Особено през първата част интересните ситуации почти липсваха, като изключи шанса пред Стивън Одей в 15-ата минута. Одей направи много силен рейд от центъра на терена, навлезе в пеналта и шутира на сантиметри покрай левия стълб.

След около час игра Цюрих стигна до дузпата, която предреши мача. Антонио Маркезано получи топката на скорост отляво в наказателното поле и Даниел Мойсов се опита да го догони. Италианецът опита да чукне топката над шпагата на съперника, който вдигна ръката си и отклони топката. Реферът не се поколеба и посочи бялата точка, откъдето Кололи с безупречен удар вкара за 1:0.

Цюрих имаше идеален шанс да успокои нещата с втори гол в 81-ата минута. Тогава Салим Хелифи нанесе много мощен шут от границата на пеналта, а топката се канеше да влети в горния ляв ъгъл, преди вратарят Антонио Рамирес да се намеси.

Гостите все пак дадоха свидна жертва 6 минути преди края на редовното време. Тогава Ян Моду бе изгонен за втори жълт картон и със сигурност няма да излезе срещу Лудогорец на 4-и октомври.

Победата постави Цюрих на второ място във временното класиране с еднакъв брой точки спрямо Байер Леверкузен, чиято голова разлика обаче е по-добра. АЕК е на дъното в подреждането, а в следващия кръг ще гостува срещу германците на „БайАрена”.

Група А, класиране:

1. Байер Леверкузен 1 1 0 0 3:2 3 т.

2. ФК Цюрих 1 1 0 0 1:0 3 т.

3. Лудогорец 1 0 0 1 2:3 0 т.

4. АЕК Ларнака 1 0 0 1 0:1 0 т.