Лудогорец загуби от Малмьо с 0:2 в първия плейоф за влизане в групите на Шампионска лига. Все още обаче не всичко е загубено и важното предстои. В случая отново, както срещу Олимпиакос, за „орлите” е добре, че правилото за головете на чужд терен отпадна. Това помогна срещу гръцкия гранд, може да дойде на помощ и срещу шведския.

Докато това правило важеше, нашите тимове нямат много успехи след загуба с 0:2 като гост в първи евромач. Досега 17 пъти се е стигало до такъв сценарий. От тях едва 3 пъти българските тимове успяваха да заличат този пасив и да продължат напред. Това означава успеваемост малко над 17% - 17,64%. Горе-долу толкова изглеждат шансовете на разградчани сега.

До момента само софийски отбори са правили такъв подвиг в Европа. Безспорно най-големият е на ЦСКА срещу Ювентус през 1960 година. „Червените” разбиват „бианконерите” с 4:1 в реванша, след 0:2 в Торино и постигат един от най-големите успехи в историята си. Академик София през 1976-та също записва забележителен успех над Славия Прага с 3:0 след продължения. За последно Славия съумя да преодолее изоставане от два чисти гола. Това става преди 31 години срещу другия чешки гранд - Спарта Прага, също след триумф с 3:0.

От по-новата история ЦСКА бе близо до такъв подвиг през 2006 година срещу Бешикташ. Тогава „червените” успяха да докарат реванша на „Армията” до продължения, но в тях турският тим стигна до 2:2 и продължи напред.

Повече новини четете в броя на "Мач Телеграф".