Шампионът Лудогорец стартира новата си кампания като домакин на Етър Велико Търново. Разградчани започват с нов треньор, като Пауло Аутуори замени Димитър Димитров, а това е едва вторият им чужденец начело в историята.

При предишния такъв - Бруно Рибейро - нещата не започнаха добре в шампионата и по-късно се стигна до уволнението му, Аутуори със сигурност ще иска да избегне такива трусове, а и е далеч по-качествен специалист от него с богата и изпъстрена с успехи визитка.

Антон Недялков, Драгош Григоре и Димо Бакалов са част от трансферите на Лудогорец. От тях се очаква да придадат дълбочина в състава, който трябва да се бори на три фронта този сезон.

Мачовете в Шампионската лига започнаха перфектно с погром над аматьорите от Крусейдърс, а сега фокусът е върху вътрешния шампионат. И там "орлите" ще се стремят да не допускат отпускане, защото са се устремили към осмата си поредна титла.

Съперникът в първия мач Етър направи добро впечатление в края на миналия сезон, когато беше поет от Красимир Балъков. Той направи и доста промени в състава.Новите в Етър са Флорент Боджадж, Артьом Артюнин, Крум Стоянов и Жилсон Варела.

"Болярите" бяха напуснати от осем свои футболисти, като сред тях бяха Алиуне Бадара и Аласана Мане, които направиха най-силно впечатление през миналата кампания, но вече място за тях във Велико Търново няма.