Дублиращият отбор на Лудогорец записа равенство 2:2 срещу Несебър от едноименния морски град. Мачът се изигра като част от програмата на 10-и кръг във Втора професионална лига.

Първи да открият резултата в оспорвания мач за трите точки съумяха юношите на разградчани. Росен Иванов вкара за 1:0 в продължението на първото полувреме. Така двата тима се оттеглиха с гол аванс за гостите.

Ново точно попадение не последва до финалните 10 минути от редовното време на мача. В 80-та минута гостите успяха да намалят изоставането си и да изравнят резултата. Интригата кой ще си тръгне като победител от срещата се запази до последно. В първата минута на добавеното време към втората част Лудогорец отново поведе чрез Димитър Илиев. Само две минути по-късно обаче домакините от Несебър отново изравниха, след като в 86-та минута бяха останали с човек по-малко заради показан червен картон.

"Неприятно е да загубим мач, в който водехме до 92-та минута. Миг невнимание и неопитност ни костваха победата и трите точки. Трябва да се поучим от грешките и да не ги повтаряме. Неприятно е, но трябва да преминем и през това", коментира старши треньорът на Лудогорец II Красимир Чомаков.

След равенството в Несебър Лудогорец отстъпи първото място на Пирин Благоевград и вече е втори във временното класиране с актив от 21 точки. Именно срещу Пирин младите „орли“ ще се изправят в мач от следващия шампионатен кръг. Дерби срещата ще се изиграе в Разград на 30 септември, като идната седмица Лудогорец II ще си поеме глътка въздух от турнирната надпревара.