Наставникът на Андерлехт - Дейвид Хюбърт, заяви преди домакинството на Лудогорец, че е рано да се говори за класирането на отбора за следващата фаза на Лига Европа. Белгийският гранд започна участието си в турнира с две победи от два мача и има шест точки. 

Хюбърт също така подчерта, че отборът е изцяло концентриран върху мача срещу Лудогорец, въпреки че в края на седмицата предстои дерби срещу Брюж.

„Малко е рано да говорим за класиране за следващата фаза на Лига Европа. Започнахме участието си в турнира по много добър начин с две победи. Зависи от нас да потвърдим този силен старт. След поражението, което претърпяхме в първенството от Беершот, този мач може да ни позволи да се върнем на победния път“, коментира Хюбърт.

Срещу Беершот, представянето на Андерлехт в защита беше обект на известна критика. Отборът изпитваше много сериозни проблеми по фланговете.

Дейвид Хюбърт

източник: БГНЕС / BGNES

„Част от тези преходи са неща, които можем да решим много по-нагоре на терена. Всички атакуваме заедно във философията, която имаме, и следователно защитата ни играе много високо.  За нашите защитници да се защитават с 40 метра напред не е нищо изненадващо. Не искаме да поставяме под въпрос това, което правим. Разбира се, че трябва да се защитаваме по-добре в нашите 16 метра“, добави треньорът на Андерлехт.

Хюбърт се надява, че неговият отбор ще подобри способността си да реализира головите положения, които създава и също така да се възползва от доминацията, която налага в мачовете си.

„Лудогорец е отбор, който лети в местното първенство. Те са почти безгрешни и са допуснали само един гол. Имат няколко бразилци напред с много индивидуални качества. Не трябва да им оставяме никакви пространства и за нас ще бъде важно да не им даваме топката за продължителен период от време. Ще трябва да се опитаме да намерим недостатъци в тяхната игра. Ще се опитаме да ги затрудним. Ще трябва да се опитаме да създадем много повече чисти голови положения в последните 16 метра“, продължи треньорът на Андерлехт.

„Клише е, но е и вярно, че винаги следващият мач е най-важен. Имахме натоварена седмица преди международната пауза с голям мач срещу Реал Сосиедад, а след това дерби срещу Стандарт Лиеж. Сега ситуацията е същата. Имаме мач срещу Лудогорец, а след това ни предстои дерби срещу Брюж. Надявам се да направим поредната ни силна седмица и да излезем победители и от двата мача. От нас зависи да използваме шансовете, които ни се открият. За нас е много важно да използваме мача срещу Лудогорец, за да се възстановим от загубата от Беершот и да влезем в добро настроение в дербито срещу Брюж. Трябва да се подготвим психически за мача, който ни предстои в неделя и е най-добре това да стане с победа в Лига Европа“, каза още Хюбърт.